Aan je verhaal ligt het niet…

We vinden je verhaal goed en we willen meer fantasy in ons fonds.

Dat was ongeveer de strekking van het gesprek dat ik een paar maanden geleden had met de uitgever en de redacteur, over mijn verhaal over de toverveer. De enthousiaste redacteur en de twijfelende uitgever.

Want er zat wel een ‘maar’ aan. Die ging erover hoe ze het boek zouden moeten verkopen, hoe ze het in de markt zouden zetten. En daar moest binnen de uitgeverij nog over gesproken worden. Dus of ik kon wachten tot april.

Ja hoor, dat kon ik wel.

April verstreek. Ik mailde de redacteur of ze al wat wist. Die stuurde mijn mail door naar de uitgever. Het werd mei. Ik ging bellen, want ik dacht: als ze zo twijfelen, dan liever niet. Al zou de uitgever nu ‘ja’ zeggen, dan zou het toch met twijfel zijn. En een twijfelende uitgever loopt niet hard voor je boek.

Het werd nee. Want het verhaal was goed, maar het genre toch lastig (lees nog even de eerste zin van dit blog), de boekwinkels terughoudend, mijn naam te onbekend.

Maar niet getreurd: ik ga gewoon verder. Ik zoek een uitgever die wel raad weet met fantasy en die snapt dat er bij 9-12-jarigen juist wel behoefte is aan spannende verhalen.

En nee, ik ga geen maanden meer wachten op een twijfelende uitgever. Dat beloof ik!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , , , , ,

Een reactie op Aan je verhaal ligt het niet…

  1. Chantal de Vries 21 mei 2014 op 09:24 #

    En dat is je geraden ook! Jouw verhalen zijn veel te goed voor twijfelende uitgevers! Veel succes met het zoeken naar een andere uitgever (:

Geef een reactie