Als ik mijn uitgever was

Als ik mijn uitgever was, dan wist ik het wel.

Een tijd geleden al had ik de neiging om Argadwyn weer eens te lezen. Gewoon, om te kijken of het nou echt wel zo’n mooi verhaal is als ik dacht toen ik het naar de uitgever stuurde. Maar ik deed het niet. Dat leek me beter. Gewoon rustig de reactie van de uitgever afwachten.

Maar nu heb ik het toch gedaan. En weet je, het is zo’n mooi verhaal! Ik ben er zo blij mee! Ik had het binnen twee dagen uit, wat ook wel weer jammer was. En ja, de herschreven versie is echt een verbetering. Het is nét wat spannender geworden, het loopt nét wat vloeiender. Als ik mijn uitgever was…

Maar ja, ik ben mijn uitgever niet. Ik kan alleen maar hopen dat deze uitgever straks echt ‘mijn’ uitgever is. Dat hij Argadwyn net zo’n mooi verhaal vindt als ik. Dat hij me mailt of belt, om te vragen wanneer ik het contract kom tekenen…

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

2 reacties op Als ik mijn uitgever was

 1. Bernique Touw 22 november 2012 op 10:31 #

  Ha Femke,

  Ik kan helemaal met je meevoelen! Heb je niet ook _iets_ van opluchting gevoeld toen je tenminste ontdekte dat je het zelf nog steeds goed vindt? Dat je niet begrijpt waarom de uitgever zo lang tijd nodig heeft en mogelijk zelfs straks je boek afwijst? Tergend is het.
  Ik word langzamerhand ook erg nieuwsgierig naar Argadwyn. Zou wel een stukje willen lezen, niet via tweets ;-), gewoon lekker boek op schoot of hoofdstuk via mail. Maar als ik al tekenen toon van ongeduld, hoe moet het dan niet met jou gesteld zijn! Dus… blijf in jezelf geloven én in een goed bericht, ooit.

  Groet van Bernique

 2. Femke 22 november 2012 op 10:47 #

  Ha Bernique,

  Dank je voor je opbeurende reactie :-)
  Ik heb tussentijds wel wat contact met de uitgever (dankzij mijn ongeduld…), dus ik weet ongeveer hoever ze zijn. Maar het wordt wel steeds spannender, hoe langer het duurt. Stel dat ik de plank helemaal mis sla, dat zij het helemaal niet goed genoeg vinden?
  Nee….
  Ik houd moed!

  Liefs,
  Femke

  PS: Dat wil ik ook heel graag, een hoofdstuk laten lezen aan nieuwsgierige fans zoals jij ;-) Maar ik wacht nog even de reactie van de uitgever af.

Geef een reactie