Femke Dekker

Schrijver van kinderboeken vol fantasie en magie


Argadwyn

Zilverspoor, 2014, ISBN 9789490767488, €17,95

Hadewig ontdekt op haar vijftiende dat haar moeder veel geheimen bewaakt. Wie haar vader is en waar hij woont, maar ook wie of wat ze zelf is.
Langzaam ontdekt ze dat ze uit een andere wereld komt en daar tot een magische familie behoort, de Aldych. Voor Hadewig verklaart dit waarom ze al jaren worstelt met zichzelf en haar plaats in deze wereld. Woest over het feit dat haar moeder haar het leven heeft ontnomen dat ze had moeten voeren, probeert ze wanhopig de oversteek te maken naar haar ware familie.
Als dat na veel moeite lukt, blijkt dat Hadewig – die eigenlijk Argadwyn heet – ooit voorbestemd was een sleutelrol te vervullen binnen de Aldych. Ontheemd als ze is, kan het ritueel daartoe nu echter haar dood betekenen.
De druk op Hadewig neemt toe, zeker als ze hoort welke offers er voor en door haar gebracht moeten worden. Als zij ook nog eens verliefd wordt op een jongeman die geheimzinnige banden heeft met de Aldych, staat haar wereld helemaal op zijn kop.
Hadewich/Argadwyn bevindt zich op een tweesplitsing. Wie is zij? Wie wil zij zijn? En is zij bereid de prijs te aanvaarden die zij en anderen voor haar keuze moeten betalen?


Lezers over Argadwyn:

"Dit boek is uitermate geschikt voor iedereen die eens wat anders wil lezen dan over epische zoektochten, gruwelijke veldslagen of bloeddorstige en andersoortige nare wezens. (...) Femke is meer dan geslaagd in het scheppen van een uniek sfeerbeeld, het is allemaal heel subtiel verteld."

"Het verhaal is origineel en leest als een trein. Het sleept je mee en laat niet meer los."

"Heel bijzonder is de rol die is weggelegd voor de wolven: de voorouders van de Aldych zijn wolven. De passages met de wolven zijn prachtig opgetekend."

Fyrrlannor

Zilverspoor, 2015, ISBN 9789463080132, €17,95

Ferr’han groeit op binnen de traditie van de Aldych. Nu hij vijftien is en hij zijn Kléar’ach heeft ontvangen, beginnen zijn krachten zich goed te ontwikkelen. Niet alleen zijn Aldych-kracht, maar ook die andere. Die duistere magie die in hem huist.
Steeds vaker droomwandelt hij naar een andere wereld, die vol zit met die magie. De wereld waar Argadwyn vandaan komt.
Dat is althans wat hij denkt. Argadwyn zelf praat er nooit over. Ze praat zelfs helemaal niet. Ze sluit zich op in zichzelf, in haar verleden.
Totdat Ferr’han in Fyrrlannor een ontdekking doet. Een ontdekking, een waarheid, die Argadwyns leven en het bestaan van de Aldych volledig op zijn kop zet.
Moet Ferr’han zijn magie onderdrukken, het bestaan van Fyrrlannor ontkennen? Of moet hij het in zijn eentje opnemen tegen de Aldych?


"Femke Dekker heeft een prettige schrijfstijl. Alles is een beetje poëtisch geschreven. Tevens beschrijft ze de nieuwe leefomgeving in alle geuren en kleuren. Ze neemt je mee naar een totaal andere plek waar je eigenlijk niet weg wilt. (…) Argadwyn is prettig om te lezen en is zeker een boek dat je eens gelezen moet hebben. Het heeft alles wat een lekker fantasyboek moet hebben: geheimen, iets magisch of bovennormaals en een leuke jongen. Kortom: een mustread."