Daar zijn de namen

Yes! Ik heb de namen gevonden. Allemaal, op één na. Het was niet eens zo heel moeilijk, toen ik eenmaal de juiste deur had opengezet.

Dit zijn enkele veranderingen:

 • Lieke –> Liore
 • Bernd –> Ovir
 • Volkert –> Londer

Dat namen zoeken doe ik op klankt. Eerst kijk ik wat voor personage het is. Stoer, lief, heldhaftig. Dan kijk ik welke letters en klanken daarbij passen. Meestal heb ik dan vrij snel de naam die ik hebben wil.

Op die ene na. De naam van de hoofdpersoon. Nu heet hij Tristan, maar dat moet dus een andere naam worden. Niet dat Tristan zo’n slechte naam is, maar hij past niet in de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Dus zoek ik nog even verder, naar een sterke, krachtige naam die past bij een gewone jongen uit een arm dorp, die een moeilijke taak volbrengt en een held wordt. En die past in de wereld van dit verhaal.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

,

4 reacties op Daar zijn de namen

 1. Raymond 17 juni 2013 op 21:20 #

  Troi? Maar misschien is deze site handig http://www.namenerds.com/welsh/trad2.html

 2. Femke 18 juni 2013 op 07:47 #

  Dat is ook een mooie naam, dank je. Voor dit verhaal heb ik hem niet meer nodig, maar wie weet gebruik ik hem eens voor iets anders. Die site is ook handig!

 3. eva 2 juli 2013 op 21:35 #

  Leuk, hele mooie website.
  ik zal je graag verwelkomen op de mijne.
  groetjes, eva van baar.
  mag ik bij je vrienden?
  http://www.evavanbaar.nl

 4. Femke 12 november 2013 op 14:47 #

  Hoi Eva,

  Ik zie je bericht nu pas, wat erg! Dank je voor je compliment :-)

  De vrienden op deze website zijn mensen die ik persoonlijk goed ken en/of met wie ik heb samengewerkt.

  Groetjes,
  Femke

Geef een reactie