De botte bijl

Soms is schrijven niets meer en niets minder dan de botte bijl hanteren.

Vooral als je kritisch aan het herschrijven bent. Alles wat niet zinvol is voor het verhaal, moet je eruit hakken. Mooi geschreven? Dat maakt niet uit. Als het niets toevoegt, dan moet het mes erin. Weg ermee!

“Kill your darlings” noemen ze dat ook wel. Dood je lievelingen. Soms voelt het inderdaad echt zo. Maar mijn grootste ‘darling’ is het verhaal. Dat moet helemaal perfect zijn. En als ik daarvoor stukken die er niet toe doen moet opruimen, dan moet dat maar.

Hoe mooi ze ook zijn. Ook al is dat niet altijd makkelijk…

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie