De ultieme test

De laatste fase breekt nu echt aan.

De laatste loodjes voordat het manuscript naar de uitgever gaat. En nu is ‘t hét moment voor de ultieme test: Pakt het verhaal?

Als ik zelf een boek koop, en ik heb de kaft gezien en de titel, de achterkant gelezen, dan doe ik nog één ding voor ik tot aankoop overga: ik sla het boek open bij een willekeurige pagina en lees. Grijpt het verhaal me? Wil ik verder lezen? Dan koop ik het boek.

Dat ga ik nu dus doen bij mijn eigen manuscript. Een paar keer sla ik het open op een willekeurige bladzijde. Wil ik doorlezen? Dan is het goed. Kan ik niet meer stoppen na die ene bladzijde? Dan is het uitstekend! Een aantal keer doe ik dat, door het hele manuscript heen.

Pakt het me? Kan ik niet meer stoppen met lezen …?

Ik koop het!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie