De wending nadert

Schrijven is soms heel spannend. Misschien wel spannender dan een spannend boek lezen.

Ik ben nu bijna bij de belangrijke wending in het verhaal. Het verhaal is opgebouwd, de belangrijke dingen staan. Nu staat er iets te gebeuren wat de hele boel op zijn kop zet. Het komt eraan, ik weet dat het eraan komt, ik werk mijn personage ernaartoe. Ik weet ook wat eraan komt, wat de wending is, maar ik weet niet precies wat er zal gebeuren, of hoe het gebeurt. Dat is het spannende.

En wat er daarna gebeurt, daar weet ik nog helemaal niets over. Nou ja, een klein beetje wel, natuurlijk, maar dat is maar erg weinig. Spannend is het, omdat het een spannend moment in het verhaal is.

Als lezer zou je ademloos verder lezen, denk ik, en absoluut niet gestoord willen worden. Om het te schrijven is het net zo spannend. Dat is leuk, want het maakt me nieuwsgierig: wat gaat er gebeuren? Hoe gaat het daarna verder?

Ik ga dus maar gauw verder schrijven, dan weet ik straks hoe dit afloopt!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →
Nog geen reacties.

Geef een reactie