Een geweldig verhaal (en hoe je het daar als schrijver heel benauwd van kunt krijgen)

O, help.

Gisteren ontving ik de drukproef van Argadwyn. Erg leuk om alvast een beetje te zien hoe het er straks uit komt te zien. Een mooie kaart voorin, het verhaal in een fijne letter, op 278 echte pagina’s. Twee-honderd-acht-en-zeventig pagina’s! Dat is echt een heel boek.

Meteen gelezen natuurlijk, om de laatste foutjes eruit te halen. En ja, ook om te genieten van het verhaal. Ik blijf het mooi vinden, en goed geschreven ook. Na de laatste bladzijde ben ik heel tevreden.

Benauwd
En toch krijg ik het benauwd. Want dat goede verhaal moet een vervolg krijgen. Een vervolg waar ik al een tijdje aan werk, maar dat nog niet af is. Het moet natuurlijk minstens zo goed worden als Argadwyn. Minstens zo mooi, en minstens zo goed geschreven.

En daar krijg ik het benauwd van. Want gaat dat wel lukken? Ben ik in staat om nog een boek van dat niveau te schrijven? Om de gebeurtenissen zo kloppend in elkaar te laten grijpen, om gevoelens zo treffend in woorden te vatten, om omgevingen zo levendig te beschrijven…

Gewoon maar schrijven
Ik denk maar van wel. Ik ga maar gewoon zitten en schrijven. Gevoelens en omgevingen vatten in passende woorden en goedlopende zinnen. Gebeurtenissen in scènes en hoofdstukken logisch op elkaar laten volgen. Het één in elkaar laten grijpen met het ander. Net zolang tot het klopt. Net zolang tot ik weer zo’n mooi, ritmisch verhaal heb geschreven, waar ik heel blij van word. En waarvan ik straks trots het boek in mijn handen mag houden.

O, help.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

2 reacties op Een geweldig verhaal (en hoe je het daar als schrijver heel benauwd van kunt krijgen)

  1. Bernadet Dekker 20 februari 2014 op 14:33 #

    Ja, dat blijft spannend . Maar daar zit nou juist de uitdaging.Als je dat niet had wat zou het dan saai zijn en minder bevredigend uiteindelijk. Ik ben heel benieuwd naar je boek!.

  2. Femke 21 februari 2014 op 15:00 #

    Zo is het helemaal, Det. Iedere keer is het weer een hele reis, vol moeilijkheden om te overwinnen en problemen om op te lossen, maar met een geweldige eindbestemming als beloning :-)
    Goh, het lijkt wel een fatasyverhaal….

Geef een reactie