Een onbetaalbaar verhaal

Ik weet het niet meer.

Wat beweegt uitgevers, wat willen ze, waar lopen ze warm voor? Een echte schrijver of een goed verhaal is het niet. In ieder geval is dat niet genoeg.

Neem die redacteur van die grote uitgeverij van (bekende) kinderboeken, die zei:

“Dit is nou echt zo’n verhaal dat ik als kind had willen lezen, maar dat er niet was.”

Ik werd uitgenodigd aan het bureau van de uitgever, we spraken over het boek. De redacteur bleef onverminderd enthousiast, de uitgever had bedenktijd nodig. Een half jaar later (ja, je leest het goed: een half jaar later) kreeg ik te horen dat het boek er niet kwam. Het is te veel fantasy.

Pas geleden stuurde ik het naar een andere grote uitgever. Zij mailde me:

“Je bent wel een echte schrijver.”

Maar ze wilde mijn boek niet uitgeven.

Ik schrijf mijn verhalen niet voor onder in de bureaula. Ik schrijf ze omdat ze gelezen willen worden. Omdat het mooie verhalen zijn van een echte schrijver.

Daarom ga jij dit verhaal lezen.

Hoe jammer ik het ook vind dat het niet in de boekwinkel ligt, dat je het niet lekker kunt doorbladeren, de bladzijden door je vingers laten gaan. Dat er niet een mooie kaft omheen zit, waarop in prachtige letters de titel van het boek staat (en mijn naam, natuurlijk) met een geweldige illustratie erbij.

Maar jij gaat het lezen. Je laat je meevoeren in die winterse wereld, waarin de jongen Ravian een prachtig avontuur beleeft. Een magisch avontuur dat voor de meeste mensen alleen maar onmogelijk is. Maar jij laat je erdoor vervoeren, om heel even in die magische wereld te zijn die voor veel mensen onbereikbaar is.

Download De legende van de Vuurvogel. Het is onbetaalbaar, en daarom gratis.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Een reactie op Een onbetaalbaar verhaal

  1. Inez köhler 17 februari 2016 op 19:09 #

    Mijn ervaring is dat grote uitgevers je niet gauw serieus nemen.

    In het tijdperk van verschillende culturen is het m.i heel leuk om een kleurrijk en informatief prentenboek te schrijven en te illustreren dat gaat over peruaans meisje Mani zodat kinderen al jong op een speelse wijze kennis kunnen maken met andere culturen!

Geef een reactie