Eens moet je stoppen

Elke keer als je het verhaal leest, zie je weer dingen.

Misschien kan die zin beter weg. Misschien moet ik dat toch anders opschrijven. Kan deze alinea niet beter op een andere plek?

Altijd kan er wel iets anders of beter. Hoewel, op een gegeven moment is het goed. Dan kan het niet meer beter. En dan ga je met je aanpassingen niet verbeteren, maar maak je het juist minder goed. Dat is een belangrijk moment.

Helaas zit je dan vaak al zo diep in je verhaal, dat je niet meer ziet of iets verbetert of juist verslechtert. Dan moet je stoppen. Dan moet je niet meer lezen, maar gewoon zeggen: het is af. Het is goed zo.

Op dat punt ben ik nu beland. Ik ga nog één keer de dingen aanpassen die ik gevonden heb. Dan blijf ik ervan af. Dan is het goed zo. Klaar.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

Nog geen reacties.

Geef een reactie