Heksen, heksen, overal heksen

De wording van Verhalen uit de Heksenkeet, deel 7

Een boek maken is leuk, heel leuk zelfs.

Nog leuker is het als daarna veel lezers het kopen. Daar moet dus ook voor gezorgd worden! Heel veel mensen moeten weten dat het boek er is. En liefst op zo’n manier dat ze het leuk genoeg vinden om het te kopen.

Daar zijn ze op de uitgeverij druk mee bezig. We krijgen mail van de pr-afdeling: Wat vinden jullie van deze actie? Er zit een geweldig leuke foto bij van een heksenselfie. Maak een heksenselfie en win een superleuke prijs!

Marieke en ik zijn allebei meteen enthousiast. Wat een leuke actie! Later blijkt dat dit nog (lang) niet alles is. Als we met zijn vieren om tafel zitten, de pr-dame, de redacteur, Marieke en ik, horen we dat er nog meer leuke plannen zijn. Blijkbaar vinden ze ons boek zo leuk dat het extra aandacht verdient. Zoals de column die de heksen vlak voordat het boek verschijnt zullen krijgen. Een aantal weken lang hun eigen column in een bekend kindertijdschrift!

Maar er is meer. De pr-dame heeft echt fantastische ideeën, waarover ze met nog meer partijen aan het praten is. Partijen die ook allemaal enthousiast worden als ze over het boek horen! En geen kleine acties, nee, het wordt groots aangepakt. Vergeet de posters en bladwijzers maar. (Nou ja, die zullen er vast ook wel komen.) Denk aan… Nee, ik ga nog niks verklappen. Maar over een tijdje zul je de heksen op allerlei plaatsen tegenkomen. Wacht maar af!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

2 reacties op Heksen, heksen, overal heksen

  1. Gerry Damen 14 april 2015 op 17:55 #

    Zo leuk om te lezen! Ik wordt er helemaal nieuwsgierig van. Is het ook geschikt voor jongens van 8?

  2. Femke 14 april 2015 op 18:50 #

    Ha Gerry,
    En dat vind ik nou weer leuk om te lezen :-)
    Het is zeker geschikt voor jongens van 8. Die van mij vond het in ieder geval erg leuk.

Geef een reactie