Het boek moet dikker

De wording van Verhalen uit de Heksenkeet, deel 6

Yes! Toen was het dus zover. Een pittig soepje wordt een boek, het eerste deel van een serie!

Marieke moet heel hard aan het werk voor de illustraties. De tekst gaat nog een paar keer heen en weer tussen de redacteur en mij, voor de laatste aanpassingen en verbeteringen. Dan zit het werk voor mij erop.

Totdat… er weer een mail van de uitgever komt. Ze hebben besloten dat het boek dikker moet worden. En niet een beetje dikker: veertien pagina’s maar liefst! Voor een deel worden die gevuld met tekeningen en krijgt nu iedere heks haar eigen introductiepagina. Maar daarmee zijn we er nog niet. Er moet meer tekst bij.

Dat is leuk! Nu kan ik over sommige dingen wat meer uitweiden, ik kan meer details toevoegen, wat meer laten zien. Zo maak ik een paar hoofdstukken iets langer. Maar dat is nog niet genoeg. Gelukkig kan er op een paar plekken nog wel wat verhaal bij. Er kan nog iets gebeuren, de heks Sybil kan nog wat meer doen. Zo krijgt het verhaal twee hoofdstukken meer, en wordt het boek nog leuker dan het al was.

Hoera!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie