Hoe heet je hoofdpersoon?

Als lezer sta je er waarschijnlijk niet bij stil, maar namen van personages zijn belangrijk. Belangrijk voor het karakter, belangrijk voor het verhaal.

Echt? Ja. Echt. Yora in de Drakenstrijders-trilogie kan niet anders zijn dan Yora. Net als Vlinder in Vlinders droom.

Een naam bedenken doe je niet zomaar. Soms weet je meteen hoe je hoofdpersoon heet, maar soms moet je er lang over nadenken. Namen uitproberen. Dan merk je dat sommige namen gewoon echt niet kunnen. Ze passen niet bij het verhaal, niet bij je personage.

verhaal over Vincent ging niet over Vincent. Die naam zat me niet lekker. Klonk niet goed. Paste niet. Toch schreef ik door, die naam kwam wel. En gisteren, gisteren wist ik het opeens. Het is niet Vincent. Het is Tristan. Die klank heeft hij nodig!

Dus ga ik aan de slag met Tristan. Verder schrijven waar ik gebleven ben. En dan gebeurt het. Tristan leeft. Ik hoef niet meer moeizaam te bedenken wat hij doet, hoe hij reageert. Hij doet het zelf. Hij heeft een karakter. Als een handschoen past hij in het verhaal. Hij leidt mijn pen.

Dit verhaal gaat over Tristan. En niemand anders.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie