Femke Dekker

Schrijver van kinderboeken vol fantasie en magie


In de klas

voorlezen - voorlezen en verzinnen - zelf een verhaal schrijven

Het is super leuk als je wordt voorgelezen. Het is nog veel leuker als je wordt voorgelezen door een echte schrijver! En als die schrijver je alles verteld over haar boeken en het verzinnen van verhalen. Daarom heb ik hele leuke programma's voor in de klas bedacht. Hieronder staan ze op een rij.

De magie van lezen
groep 3, 4 en 5
Hoe leuk is lezen? Nou, heel leuk! Ik lees voor uit mijn boeken, bijvoorbeeld Een pittig soepje of Eenhoorn in paniek en vertel erover. Ik beantwoord je vragen, vertel over het leukste beroep van de wereld en... we bedenken samen een echte toverspreuk!

Wil jij dit ook? Laat het me weten!

Verzin het zelf!
Groep 6, 7 en 8
Hoe schrijf je die leuke boeken?
Hoe kom je op die ideeën?
Hoe verzin je die verhalen?

Zomaar wat vragen die mij vaak gesteld worden en die je zelf misschien ook wel hebt. In de klas beantwoord ik ze niet alleen, ik laat je zelf ontdekken hoe het is om een verhaal te verzinnen. Ik vertel hoe mijn boeken begonnen zijn: soms met een heel gewoon voorwerp. Ik lees voor en de klas denkt mee: hoe zou dit verder gaan? Het laatste half uur ondervind je zelf hoe dat nou is: een verhaal bedenken. Met de hele klas verzinnen we erop los!

Wil jij dit ook? Laat het me weten!

Ontdekkingsreis door je eigen fantasie
Groep 7 en 8
Hoe kom je op een idee voor een verhaal? Hoe maak je een verhaal spannend? Hoe verzin je al die dingen? In deze mini-cursus laat ik je dat zelf ontdekken. Ik neem je mee op ontdekkingsreis door jouw eigen fantasie. In drie inspirerende lessen leer je hoe je een verhaal spannend maakt, hoe je personages tot leven brengt en natuurlijk hoe je een klein idee laat uitgroeien tot een fantasievol avontuur. De ideeën vliegen door de klas, er is geen houden aan! Maar het laatste half uur is het doodstil... iedereen zit te schrijven... De tijd is om voor je het in de gaten hebt.

Wil jij dit ook? Laat het me weten!

Tot gauw bij jou in de klas!


Voorproefje?

Wil je alvast kijken hoe dat is als ik bij je in de klas kom? Bekijk dan het filmpje Hoe verzin je een verhaal? op de pagina Extra.


“Groep 7-8 was zo lekker aan het schrijven dat ze zelfs niet konden stoppen met hun verhaal. Sommige kinderen hebben hun verhaal gedeeld met de klas. Wat een originele verhalen zijn er geschreven!”
Juf Lianne van OBS De Parel in Zutphen.