Kinderboekenweek!

Hoera! Het is weer Kinderboekenweek! Superleuk, voor jou en ook voor mij.

Waarschijnlijk zul je op school allerlei leuke dingen doen met het mooie thema vriendschap. Misschien komt er wel een schrijver bij jou op school, om te vertellen over haar of zijn boeken, voor te lezen en wie weet wat nog meer. Misschien ben ik die schrijver wel, want ook ik ga heel wat scholen bezoeken.

En dat vind ik nou zo leuk! Om eens niet achter mijn schrijftafel te zitten en verhalen te verzinnen (wat wel ontzettend leuk is, natuurlijk), maar om te zien wie nou mijn boeken lezen. Het gaat dan vooral over de Verhalen uit de Heksenkeet. Veel kinderen hebben bijvoorbeeld een favoriete heks. Heel vaak wil een klas weten hoe een boek nou eigenlijk gemaakt wordt. Maar het allerleukste is het toveren met zijn allen. Samen een toverspreuk maken, in de ketel roeren, en dan maar hopen dat het lukt!

Wat ik vooral hoop, is dat je samen met je ouders naar de boekwinkel gaat en een mooi boek uitkiest om te lezen (of voorgelezen te worden). Want dat is waar de Kinderboekenweek vooral over gaat: lezen is zo ontzettend fijn!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →
Nog geen reacties.

Geef een reactie