Les 5: Blijf schrijven

18 september 2013

Zit je lekker te schrijven, maar ben je moe, is het laat, komen andere verplichtingen om de hoek kijken?

Vergeet nooit les 5: Blijf schrijven!

Het is zo verraderlijk: je zit er lekker in, het verhaal ontrolt zich als vanzelf, je weet precies wat je hoofdpersoon nu gaat zeggen of doen. Je ziet het zo duidelijk voor je, de bijpassende woorden zijn zo helder en je denkt: Hier ga ik volgende keer verder.

Vergeet dan NOOIT les 5: Blijf schrijven!

Want volgende keer dan weet je het niet meer. Je kunt het je niet voorstellen omdat het nu zo helder is, maar echt: je vergeet het. Volgende keer weet je de zinnen niet meer, je bent zelfs vergeten hoe de volgende scène begon.

Geloof me. Ik ben er zelf net ook weer ingetrapt.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie