Lieve, bange uitgevers

Al meerdere keren hebben jullie manuscripten van mijn hand afgewezen. Niet omdat ze bar slecht zijn, maar vanwege het genre. “Er is geen markt voor” zeggen jullie. We hebben het over fantasy. Een van jullie heeft zelfs letterlijk gezegd: ‘Dit is nou echt een verhaal dat ik vroeger had willen lezen, maar dat er niet was.’ En toch geven jullie het niet uit. Ook nu zijn er dus kinderen die graag willen lezen, maar de boeken die ze het leukst vinden, zijn er niet.

Natuurlijk vind ik dat als schrijver heel jammer. Maar vooral voor die kinderen vind ik het jammer. Die duizenden kinderen die heel graag spannende, avontuurlijke verhalen met een beetje magie lezen.

“Er is geen markt voor”, zeggen jullie. “We durven het niet aan.”

Ik kan je zeggen: Er is wel degelijk markt voor. Vandaag kreeg ik het overzicht van de Lira. Ruim 16.000 keer zijn mijn boeken uitgeleend. Daar zit geen nieuw boek bij, ze zijn allemaal tussen de tien en vijf jaar geleden uitgegeven. Ze worden nog steeds gelezen. 16.000 keer in het afgelopen jaar.

Dat u het even weet.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

Een reactie op Lieve, bange uitgevers

  1. Fons Witteman 3 december 2014 op 22:02 #

    Hoi Femke, probeer het ‘s bij Metatron. Ik heb kortgeleden de eigenaresse Lia van Lieshout getipt over jou. Wellicht een stap in juiste richting.
    http://www.metatronuitgeverij.nl

    Succes,
    Fons

Geef een reactie