Minder kan echt niet

Opeens weet ik het. De synopsis wordt een soort uit de kluiten gewassen flaptekst (nieuwsgierigmakend) met verklapping van het eind (plotlijn). En tussendoor wat fragmenten uit het verhaal voor de smaak.

Vol goede moed ga ik aan de slag. Ik concentreer me op de belangrijkste lijnen in het verhaal en probeer het zo kort mogelijk te houden. En vooral niet te denken aan alles wat ik niet opschrijf. Wat iemand die deze synopsis straks leest allemaal mist.

De eindstand? Verhaal: ruim 75.000 woorden. Synopsis: 1200 woorden. Minder kan echt niet. Het voelt al als een slap aftreksel van het verhaal. Dat moet je lezen! Toch niet zo’n synopsis…?

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie