Moeizame start vs. lekker doorgaan

Gisteren was niet zo’n beste schrijfdag. Het duurde lang voordat ik iets op papier zette.

Toen ik dat uiteindelijk toch deed, merkte ik tijdens het schrijven al dat het niet goed was wat ik opschreef. Maar ik ging toch maar door. Later, toen ik al in mijn warme bedje lag, wist ik opeens waarom het niet goed was. Te afstandelijk. De lezer zou zich gewoon niet lekker laten meevoeren. Met die wetenschap viel ik in slaap.

En nu gaat het wel heel goed! Ik heb het hele stuk van gisteren erbij gepakt en er een groot kruis doorheen gezet. Op een nieuwe pagina ben ik opnieuw begonnen. Er gebeurt hetzelfde, maar het is veel spannender. Veel echter. En dan schrijft het ook veel lekkerder.

Ik had zeker gewoon een dagje nodig om weer in het verhaal te komen.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

Nog geen reacties.

Geef een reactie