Nieuwe namen en een uit elkaar getrokken verhaal

De wording van Verhalen uit de Heksenkeet, deel 2

Je mag alles doen wat je wilt, zei Marieke. Het maakte haar niet uit wat ik allemaal zou veranderen.

Maar het waren wel háár heksen. Ze had er al meer dan een jaar aan gewerkt. Dus ik vond het best lastig om zomaar alles te doen wat in me opkwam.

Ik begon ‘veilig’: voor wie zou het verhaal het leukst zijn om te lezen? Dat had ik al snel in de gaten: kinderen van 6 tot 8 jaar. Ik wilde ook dat die kinderen het verhaal zelf konden lezen. Het mocht dus niet te moeilijk zijn en ook niet te lang. Maar de heksen beleefden heel veel. Heel verschillende dingen ook. Dat zou nooit in één verhaal passen. Het zou zonde zijn om maar één avontuur te kiezen en de rest weg te gooien. Het moesten dus wel meerdere verhalen worden, dat kon niet anders. Een serie!

Ik kon wel wat bedenken over die heks met die harmonicanek. En met die kat-heks kon ik ook goed uit de voeten. De hippieheks bezorgde me al meteen een paar leuke ideeën. En dan waren er nog die gebeurtenissen die Marieke al had bedacht. De eerste vijf, zes, zeven boeken kon ik zo vol schrijven!

Toen kwam het lastigste. De namen moesten anders. Ik vond de namen die Marieke had bedacht nogal gewoon. Niet echt hekserig. Ik wilde namen die pasten bij de verschillende karakters en tegelijk niet alledaags waren. Die hippieheks mocht best een wat zweverige naam hebben. Dat werd Luna. En Sybil vond ik ook een mooie heksennaam. De andere twee namen vond ik ook al gauw. Maar wat zou Marieke hiervan vinden? Ze had dan wel gezegd dat ik alles mocht doen wat in me opkwam, maar toch… Het hele verhaal uit elkaar getrokken, de namen veranderd… Dat waren nogal ingrijpende veranderingen.

Nu ja, het waren maar ideeën. De aanzet tot een brainstorm. En Marieke kon altijd nog zeggen dat ze het niet wilde. Ik zette alles in een mail en stuurde die naar Marieke. Nu maar afwachten of ze de veranderingen niet te ingrijpend vond.

 

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie