Oeps … ander einde

Voortvarend ga ik aan de slag. Ik pak het manuscript erbij om het van begin tot eind te lezen. Om die ene verhaallijn (én het bijbehorende personage!) te verwijderen.

Tijdens het lezen zie ik al openingen. Plekken in het verhaal waar het cement wat los zit, waar de steentjes wiebelen en er gemakkelijk uit kunnen. Om plaats te maken voor nieuwe steentjes; scènes die die andere verhaallijn meer diepgang geven.

Maar dan kom ik bij het eind. De laatste scène. Dat is er een van die lijn die eruit moet. Het einde gaat er dus uit. Oeps. Dat betekent dat het verhaal een nieuw einde moet krijgen. Hoe zal dat aflopen?

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie