Prijs winnen? Eerst even sparen

In mijn vorige blog (Waarom ik niet zeg: stem op mijn boek) schreef ik over prijzen die worden uitgedeeld aan het boek met de meeste stemmen. Dat ik daar mijn twijfels bij heb, omdat dan niet het beste boek wint, maar het boek van de schrijver die het hardst roept dat iedereen moet stemmen.

Met in mijn achterhoofd de gedachte dat prijzen die door jury’s worden uitgedeeld, vele malen eerlijker zijn. Want zo’n jury leest alle genomineerde boeken en kan dus echt oordelen over welk van al die boeken werkelijk het beste is – naar hun smaak.

Werd ik vandaag even met beide schrijversbenen terug op aarde gezet, toen collega Nanda Roep dit op Facebook plaatste:

Hoe naïef kon ik zijn. Gouden Griffels worden gekocht, mensen! En wat zullen een hoop boeken niet eens aangemeld worden, simpelweg omdat de (kleine) uitgeverij die bedragen niet kan betalen. Aanmelden met enkele titels zou nog kunnen, maar stel je voor dat je boek wint. Het is gewoon niet op te brengen, zo’n prijs.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

2 reacties op Prijs winnen? Eerst even sparen

  1. Anna 29 oktober 2014 op 20:40 #

    Wat een gekke maatschappij hebben wij toch :(
    Zijn er ook prijzen die wel eerlijk worden gegeven? De kinderjury?

  2. Anja 29 oktober 2014 op 22:49 #

    Dat is echt maf! En zo oneerlijk! ik vertrouw nu zeker die vermeldingen niet meer. Misschien het voordeel dat alle boeken die worden beoordeeld 160 moeten betalen, dat dat nog een beetje eerlijk is. maar ik vind het verder totaal niet eerlijk want hoe weten ze dan of dat dan echt het beste boek is?!

Geef een reactie