‘s Ochtends vroeg

De beste ideeën komen op momenten dat je helemaal niets aan je hoofd hebt. Als je hersens ontspannen zijn, niet hoeven denken aan mensen die nog gebeld moeten worden of klusjes die nog gedaan moeten worden.

Zo’n moment is bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg, merk ik. En dan bedoel ik: heel vroeg. Middenin de nacht bijna, als het buiten nog donker en stil is en iedereen in huis in diepe rust verkeert. Waarom ik wakker geworden ben, ik weet het niet. Maar ik ben wakker. Op mijn wekker zie ik dat het pas tien voor vijf is. Waarom??

Ik draai me om om verder te slapen, maar daar tikt Hadewig me op mijn schouder. Of ik even wil opletten. Er waren toch twee ontmoetingen in het boek? Je wist toch niet welke het eerst moest plaatsvinden? Nou, luister… Ze fluistert het me in. Deze ontmoeting moet eerst: die met haar vader. En weet je waarom? Ook dat zal ik je vertellen.

Zachtjes verlaat ze me weer, zodat ik rustig verder kan slapen. Maar als ik echt wakker word, herinner ik me wat ze me heeft verteld. Ik schrijf het meteen op. Straks vergeet ik het en dan staat ze weer om vijf uur ‘s nachts naast mijn bed.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie