Uren werk aan een paar zinnen

Iedere keer is schrijven weer anders. Vaak schrijf ik achter elkaar door en heb ik, voor ik het in de gaten heb, een half hoofdstuk geschreven. Maar soms ben ik uren bezig en staan er aan het eind maar een paar zinnen op papier.

Zo ging het afgelopen week. Er was een stukje in het verhaal waar ik niet zo tevreden over was, dus daar ging ik mee aan de slag. De zinnen die niet liepen, of die niet helemaal weergaven wat ik voor me zag haalde ik weg. Hoe kon het beter?

Ik sloot mijn ogen en probeerde dat stukje verhaal zo gedetailleerd mogelijk voor me te zien. Dat was niet zo heel moeilijk. Toen moest ik het op papier zetten, zodanig dat het precies weergaf wat ik wilde en dat het ook nog lekker leesbaar was. Daar was ik wel een paar uur mee bezig, maar het was heerlijk om te doen! En ik ben tevreden over het resultaat. Nu gauw verder!

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →
Nog geen reacties.

Geef een reactie