Van driehonderd naar vijf

Schrijven is schrappen. Dus als het goed is, staat er in een boek niets wat er niet toe doet. Alles is belangrijk. Voor de ontwikkeling van de hoofdpersoon, voor de spanning, voor de plot.

Toch ben ik nu aan het proberen mijn manuscript van driehonderd pagina’s terug te brengen naar vijf pagina’s. Ik moet namelijk een synopsis schrijven voor de uitgever aan wie ik het wil sturen. En dat is moeilijk!

Want wat is er onbelangrijk genoeg om in de synopsis niet te vermelden? Of om slechts even aan te stippen? Hoe krijg ik het verhaal zo volledig mogelijk op papier en dan ook nog zo dat de uitgever meteen denkt: Wow, dat moet ik lezen!

Er zullen nog wel wat versies overheen gaan voordat het helemaal klaar is. En er wordt veel geschrapt. Heel veel geschrapt.
Laat mij maar een boek van driehonderd pagina’s schrijven…

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie