Verhaalverdieping

soulcollage

15 oktober 2013

Nu heb ik toch een mooi plaatje van mijn vervolg op Argadwyn! Een bijzondere afbeelding, die me meer over het verhaal vertelt dan ik dacht dat ik wist en die me verder helpt bij het schrijven.

Het samenstellen van deze collage, want dat is het, is een bijzonder proces. Ik ben daarin begeleid door Anouk Plantinga, die Soul Collage-trainer is. Samen met haar ga ik binnenkort de eerste workshop hierin geven: je verhaal verdiepen met zo’n collage. Voordat ik daaraan zou beginnen, wilde ik natuurlijk wel weten wat het dan precies is en hoe het werkt.

Het proces begint al bij het afstemmen op het verhaal. Opeens is er een gedachte, een inzicht, namelijk dat dit een ander verhaal is dan het eerste deel, en dat ik dat eerste deel meer moet loslaten. Bij het plaatjes zoeken, en vooral daarna, als ik zit te zoeken hoe ze bij elkaar passen, gaat dat nog verder. Afbeeldingen die ik in eerste instantie heb uitgekozen, gebruik ik toch niet. Plekken die voor Argadwyn belangrijk waren, blijken in dit vervolg een veel kleinere rol te spelen.

Mijn collage, en dus mijn verhaal, gaat over geheimen, duisternis, dingen die anders lijken dan ze later blijken te zijn. Ook gaat het over twee werelden waarvan er één steeds belangrijker wordt, en de ander op de achtergrond aanwezig blijft. En er is nog meer, dingen die ik nog moet uitpluizen. Zoals waar die trap toe leidt en wat die poort betekent.

Nog genoeg te ontdekken dus. Maar buiten dat heb ik nu een passende afbeelding die me dichter bij mijn verhaal brengt en die ik er steeds bij kan pakken als de inspiratie even zoek is.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie