Verhalenstaking

Een gapende leegte omringt mij. Diepe stilte in mijn hoofd.

Waar ik altijd, al jarenlang, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, werd vergezeld door buitelende zinnen, spannende gebeurtenissen en personages die mij vertwijfeld aankeken (“ga je me hier echt weg krijgen?”) heerst nu… niets.

Geen berglandschappen of klaterende beekjes. Geen draken. Geen middeleeuws aandoende dorpjes. Geen stoere, dappere of slimme personages. Niet eens minder stoere, angstige of dommere personages.

Sinds ik mijn verhaal over het piratenmeisje Mika af heb, is het helemaal stil.

Nog tijdens het schrijven van dat piratenverhaal, buitelden de zinnen door mijn hoofd. Een cursus jeugdfantasy schrijven wilde niet wachten tot ik dat verhaal af had. Nee, hij viel mij dagelijks lastig met heldere, sprankelende zinnen en aansprekende voorbeelden. Er waren ook een stuk of vier verhaalideeën die (niet zo geduldig) op nadere uitwerking wachtten en elkaar verdrongen om mijn aandacht.

Maar eerst wilde ik dat verhaal af hebben!

Nu is het af. Een paar weken al. En mijn andere ideeën en verhalen zijn in staking.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

2 reacties op Verhalenstaking

 1. Anna 30 maart 2017 op 07:28 #

  Vind je het vervelend dat je ideeënen verhalen in staking zijn? Het kan ook wel even rustig zijn zo. En je hebt ook al zoveel mooie dingen gemaakt!

  Maar als je de behoefte voelt om weer verder te gaan met je ideeën en verhalen, zou ik zeggen: ga van ‘hoe doe ik dit?’ naar je ‘waarom doe ik dit?’. Ik geloof dat wanneer iemand zich ergens door beperkt, teruggehouden, tegengehouden, voelt, dat komt omdat diegene veel bezig is met hoe die iets moet doen (praktisch) en weinig met waarom die dat wil doen (je passie, je talenten).

 2. Femke 30 maart 2017 op 08:49 #

  Hoi Anna,

  Dank je voor je uitgebreide reactie. Nee, ik vind het niet erg. Het is wel een vreemde gewaarwording. Het betekent ook niet dat ik niets doe; ik ben de laatste hand aan het leggen aan een online schrijfcursus (jeugdfantasy schrijven).

  Ik ben heel benieuwd welk verhaal hierna komt! (Nieuwsgierig, in afwachting, geen stress ;-))

Geef een reactie