Vier maffe heksen op zoek naar een schrijver

Op een dag kreeg ik een mail van Marieke Nelissen en ik had geen idee wie ze was.

Ze schreef dat ze illustrator was, dat ze een verhaal over vier heksen had bedacht, dat ze met haar illustraties bij een uitgever was geweest en dat die haar had gezegd dat ze er een schrijver bij nodig had. Van een andere illustrator, een vriendin van mij, had ze over mij gehoord.

Ik vond haar mail leuk, en dat idee met vier heksen ook, dus niet veel later zaten we op een terrasje in Nijmegen. Dat was in juli van dit jaar.

Mariekes heksen waren fantastisch! Ze had het hele verhaal en alle tekeningen meegenomen en ik was meteen verkocht. Een van de heksen had een harmonicanek, een ander was door elkaar gegaan met haar kat en die hippieheks sprak me ook meteen aan. Ze beleefden de gekste dingen en de tekeningen waren helemaal geweldig! Marieke bleek net zo’n gekke fantasie te hebben als ik. Maar een schrijver konden ze inderdaad wel gebruiken, die heksen. Ze beleefden zoveel maffe dingen dat het een beetje warrig werd.

Voordat ik Marieke ontmoette, schreef ik liever niet het verhaal dat iemand anders had bedacht. Het is namelijk best lastig om een verhaal te schrijven als het niet helemaal uit jezelf komt. Maar de heksen van Marieke hadden me gegrepen. Die kon ik me wel eigen maken. Dus beloofde ik Marieke na te denken over het verhaal en haar te mailen als ik wist hoe we hier een goed verhaal van konden maken.

In het volgende blog: nieuwe namen en een uit elkaar getrokken verhaal

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Een reactie op Vier maffe heksen op zoek naar een schrijver

  1. piet nelissen 4 januari 2015 op 23:51 #

    Ik heb het gevolgd. Prima verhaal geworden en goede samenwerking. Gefeliciteerd met jullie resultaat.

Geef een reactie