Vreugdevuur

Tja. Daar zit je dan. Het verhaal is klaar, ik ben er blij mee. Nu een paar weken wachten om het een laatste keer te lezen, om alle puntjes op de i te zetten.

En wat doe je dan? Mijn bureau is een zooitje, dus ik begin maar met wat opruimen. Stapels verzamelen. Al die prints van vorige versies… Hee, wacht eens even. Ik heb een ineens een superidee! Dat is een mooie afsluiting! In plaats van mijn manuscript met al die aantekeningen en wijzigingen naar het oud papier te brengen… Ja zeg, dat past ook nog perfect in de stijl van het verhaal. Lucifers erbij en… de fik erin!

Ik heb ook nog een mooie tak lavendel liggen die ik vorige week heb gesnoeid. Die kan het fikkie mooi brandend houden. En daar gaan ze, alle papiersnippers met die woorden, die zinnen waar ik zo over gepiekerd heb, die alinea’s die ik moest schrappen. Alles gaat in rook op, tot er alleen nog een berg grijze as over is.
En, ik kan het niet laten, stiekem ook nog even een succesboodschap meesturen met de rook.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie