Waar al het schrijven mee begint

Al het schrijven, waarover dan ook en in welk genre dan ook, begint met observeren. Met zien hoe dingen eruitzien, hoe mensen reageren in bepaalde omstandigheden, met wat er om je heen gebeurt. Als je niet kunt observeren, kun je niet schrijven.

Want wie schrijft, krijgt op een gegeven moment te maken met een personage dat heel erg boos is. Of met iemand die belangrijke informatie heeft, maar die niet wil prijsgeven. Of je moet weten hoe een boom eruitziet als je eronder ligt en naar boven kijkt, hoe gekookt water verkleurt als je er een theezakje in hangt, welk geluid aanrollende golven op het strand maken.

Om dat te weten, moet je observeren, zodat je je de kleinste onbenulligheden zo voor de geest kunt halen en daarover kunt schrijven.

Observeren is het thema waarover we het gaan hebben bij het eerste Schrijverscafé in Zutphen. Wat is observeren, met welke blik kijk je dan? En hoe verwerk je je observaties in je verhaal?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan het schrijverscafé op vrijdag 20 september van 9.00 tot 12.00 uur. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie