Waar gaat het eigenlijk over …?

Zit ik hier al wekenlang te schrijven over het verhaal waar ik aan werk, heb ik nog niet eens verteld waar het over gaat! (Jullie zeggen ook niks!)

Dit verhaal gaat over Hadewig. Een heel normaal meisje van vijftien, dat samen met haar moeder woont, bij de tweedehands boekwinkel van haar moeder. Hoewel… normaal… Hadewig komt er langzamerhand achter dat haar moeder zich gewoner voordoet dan ze is. Ze verschuilt zich achter die gewoonheid, omdat ze gevlucht is van haar familie en Hadewigs vader en bang is dat ze ontdekt worden. Veel wil ze daar niet over vertellen, want hoe meer Hadewig weet, hoe gevaarlijker het voor haar is.

Maar Hadewig is – natuurlijk – erg nieuwsgierig én ontzettend kwaad op haar moeder dat ze haar nooit iets verteld heeft. Op een middag ontmoet ze iemand van de familie en dan blijkt dat ze zelfs niet eens Hadewig heet.

Nu wil ze echt niets meer met haar moeder te maken hebben. Stiekem ontmoet ze haar familie vaker, en komt er zo langzamerhand achter wie ze eigenlijk echt is…

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →
Nog geen reacties.

Geef een reactie