Wauw, wat een mensen!

boekpresentatieDe wording van Verhalen uit de Heksenkeet, deel 13

Wat een fantastische middag was het, met onze presentatie van Een pittig soepje! Een mooi aangeklede boekwinkel Nooitgenoeg en zoveel publiek dat er zelfs mensen buiten moesten staan. We waren werkelijk overdonderd door zoveel belangstelling.

Blij en trots
Jet Huigsloot van uitgeverij Gottmer was er ook. Zij begon met te vertellen hoe blij en trots ze bij de uitgeverij zijn met Een pittig soepje en met de serie die Verhalen uit de Heksenkeet gaat worden.

Suikerspinkapsel
Daarna was het woord aan Marieke. Zij begon met het voorlezen van het gedicht Four silly witches van Josie Whitehead. Dat gedicht bracht haar op het idee van de vier heksen. Ze vertelde hoe ze Lidwien met haar lange harmonicanek had bedacht en hoe het suikerspinkapsel van Stella was ontstaan.

Een grote chaos
Ook vertelde ze dat ze een hilarisch verhaal had bedacht over heksen die door de ruimte vlogen waar allemaal gekke dingen gebeurden. Maar bij de uitgeverij snapten ze er niets van en vonden ze het veel te chaotisch. Misschien kon ze er beter een schrijver bij halen.

Andere namen
Die schrijver werd ik! Ik vertelde hoe het was om een verhaal te schrijven dat ik niet zelf had bedacht. Hoe ik, om het verhaal van Marieke beter te maken, de namen had veranderd en het verhaal uit elkaar had getrokken en opgehakt in kleinere avonturen. Zou Marieke dat wel leuk vinden? Wilde ze nog steeds met mij dit verhaal maken? (lees ook: Nieuwe namen en een uit elkaar getrokken verhaal)
Gelukkig vond Marieke het helemaal niet erg en Verhalen uit de Heksenkeet was geboren, met Een pittig soepje als eerste deel.

Kundige voorlezers
Om een kleine indruk te geven van het verhaal, lazen mijn oudste zoon en de dochter van Marieke een stukje voor dat ze zelf hadden uitgekozen. Dat deden ze allebei hartstikke goed!

Uitverkocht
En toen was het tijd om te gaan signeren. Dat hebben we geweten! Stapels boeken kregen we onder onze neus geschoven, want heel wat mensen kochten meer dan één exemplaar. Een aantal ging zelfs teleurgesteld weg, toen Een pittig soepje helemaal uitverkocht bleek te zijn.

Het was een bijzonder leuke middag waar we met veel plezier op terugkijken! Meer foto’s van de middag kun je bekijken op onze facebookpagina Verhalen uit de Heksenkeet.

Nog meer heksendagen
Wil je ook een keer bij zo’n gezellige heksenmiddag zijn? Dat kan! De komende tijd zijn we nog op verschillende plaatsen, en dan mét heksenketel en toverspreuken.

20 september bij Paagman in Den Haag
7 oktober bij Boek en Buro en Zutphen
10 oktober bij Van Piere in Eindhoven

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie