Winnaars Argadwyn of: Hoe ziet mijn schrijfpakje eruit?

Wat een geweldige reacties kwamen er op de winactie voor Argadwyn, met de opdracht mijn schrijfpakje te beschrijven.

Creatief, fantasievol en origineel. Van makkelijk zittende jumpsuits (al dan niet met fantasierijke versieringen) tot gedetailleerd beschreven fantasy-kostuums.

Kiezen
Wie had nou echt het allerleukste pakje? Ik mocht maar drie boeken weggeven, maar er waren veel meer leuke beschrijvingen. We moesten dus kiezen, hoe moeilijk dat soms ook was, en vooral ook jammer. Want er zijn best leuke pakjes gesneuveld…

Winnaars
De drie die we uiteindelijk als winnaar gekozen hebben, zijn:

Jannie de Zeeuw
Sylvia Helmer
Annemarie van Kaam

Gefeliciteerd, dames!

Schrijfpakje
En dan wil je natuurlijk weten welke schrijfpakjes zij voor mij bedacht hadden. Dit zijn ze:

Jannie de Zeeuw:
Dat is iets bomigs, iets groen en bruinigs, iets mooi camouflage-achtigs, met wortelschoenen en takjes in je haar, zodat je onopgemerkt in het woud kan zitten schrijven, naast de elfen op de bankjes, tegenover die waanzinnige boomtroon die ongetwijfeld van de trollen is, en met het ruisen van drakenvleugels hoog boven de boomtoppen…

Annemarie van Kaam:
Jouw Schrijfpakje dat zou natuurlijk een aerodynamisch pak kunnen zijn waarmee je zo snel mogelijk kunt schrijven. Het heeft elektrische baleinen waarmee je armen automatisch in de goede schrijfrichting worden gebracht. Om de 15 minuten spannen de baleinen zich aan en verzorgen zo een ontspannende massage. Even dommel je weg voor een kleine powernap om vervolgens weer op scherp te staan.
In het pak zijn diverse koelelementen verwerkt.  Aan het eind van de ochtend, middag en avond worden deze tegen je lijf aan gedrukt. Het zorgt ervoor dat je spieren zich sneller herstellen na een schrijfsessie. Net als bij de olympische schaatsers kun je nu in plaats van je normale aantal schrijfmomenten je dag met een extra moment verlengen. Dit zorgt ervoor dat je boek dus sneller af is en wie weet zet je wel een echt olympisch record! Van mij krijg je natuurlijk nu al goud!
Op momenten dat er een zogenaamde writer’s block optreedt zet je de capuchon van het pak op. Een weldadige golf muziek komt je oren binnen om je hersens te resetten. Een oase van rust treedt toe als de muziek verstomt en er een heerlijke hoofdmassage wordt gegeven via de elektroden in de muts. Wanneer deze plotseling stopt ontstaat een gevoel van direct weer aan de slag willen. Een gevoel dat dus direct van pas komt om het volgende hoofdstuk af te maken.
En dan, last but not least, is daar nog de afstandsbediening met automatische schrijffunctie. Dus als je het even niet ziet zitten, druk je op die knop. Het pak, zonder jou erin, neemt de besturing volledig over. Natuurlijk lees jij het resultaat wel even na en wijzigt hier en daar wat laatste dingen. Wat een heerlijk pak moet dat zijn!

Sylvia Helmer:
Ik heb veel nagedacht over in wat voor pakje je toch zou kunnen schrijven. Zoveel ideeën, maar geen idee welke nu eigenlijk de leukste is.
Allereerst de heerlijke in wegkruip versie (voor in de zomer is deze natuurlijk veel te warm, maar de rest van het jaar heerlijk). Zelf krijg ik altijd koude handen als ik veel typ of schrijf, vandaar dat er bij het pakje heerlijke, het liefst zelfgemaakte gehaakte of gebreide (kun je helemaal zelf kiezen welke kleur ze krijgen en/of welk patroon, als je er meerdere hebt kun je de kleur kiezen die op dat moment past bij het verhaal waar je aan schrijft!) handschoenen met een gat voor je duim en een grote voor de rest van je hand zodat hij halverwege de rug van je hand komt (volgens mij worden zo ook wel armwarmers of iets dergelijks genoemd). Bijpassende sloffen (de kleuren heel diep donkerpaars of turquoise met groen grijs en wit lijkt mij ook heel mooi), zeker geen koude voeten van het stil zitten. Zit je recht of trek je je benen onder je? Tja, wat trek je daar nou tussen in aan, misschien een soort broek die aansluit aan je enkels (kunnen de sloffen er heerlijk overheen) het liefst in een soort gladde joggingstof in de kleur zwart (past hij mooi bij je warme accessoires) en daarboven op een warm gebreide trui in diep donderpaars, geen col, dan kun je er een sjaal opdragen als je zou willen, wat dacht je van turquoise? Deze kleuren passen verrassend goed bij elkaar. O ja, en je haren in een vlecht of een frutknotje.

Voor de zomer (of voorjaar en begin najaar) een heerlijke jurk in een van de magische stijlen uit je verhalen, zodra je gaat zitten zit je letterlijk meteen vol in het verhaal. Een prachtige zonnige gele jurk met een wijde hals (net geen boothals) met op de rand prachtige symbolen, deze komen ook terug op de rand van de mouwen (driekwart mouwen) en op de zoom van de jurk. Natuurlijk horen er ook bijpassende schoenen bij, muiltjes met net een klein hakje lijken mij perfect wat dacht je van in dezelfde kleur als de symbolen op de jurk (bijvoorbeeld diep donkerblauw?), blote voeten zouden natuurlijk ook prima passen. Voor momenten dat het een beetje kouder is een mooi diep donkerblauw omslagdoek erbij met op de rand van de twee uiterste uiteinden dezelfde symbolen als op de jurk nu alleen in een zonnige gele kleur. (Heb tot mijn schande nog niet een van je boeken gelezen en heb dus eigenlijk helemaal geen idee wat er zoal in je verhalen gedragen wordt, dus verzin er zelf maar lekker op los.) Je haren half los of in een elegante losse knot.

Over Femke

Toen ik tien was en verhalen schreef, durfde ik niet te dromen dat ik ooit echt schrijver zou zijn, met echte boeken. Lees meer over Femke →

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie